Snabba krediter

snabba krediter för pengar nu

Ibland är det bara helt tomt i hushållskassan. Andra gånger saknas det lite extra för att bekosta något mer eller mindre nödvändigt för hushållet. Oavsett skälen för hur situationen ser ut, finns ett antal sätt att snabbt få in pengar. De alternativ som brukar nämnas i sammanhanget är snabblån, privatlån, pantlån, kreditkort, kreditkonto och handlån. Nedan kan du läsa lite kort om var och en av dessa lånemöjligheter. För flera av alternativen finns länkar till mer information.

Snabblån

Snabblån och smslån är kanske de mest naturliga alternativen för den som behöver snabba krediter. Skälen för det är flera. Först kan nämnas att det går mycket snabbt att ansöka om snabblån och vid beviljande kan pengarna betalas ut inom så kort tid som någon timme. Ett annat skäl är att de krav som ställs upp för lånet normalt är ganska blygsamma. Den här typen av lån är därmed tillgänglig för de allra flesta. Om du finner att snabblånet är det bästa alternativet för dig bör du vara noga med att jämföra såväl priser (räntor och avgifter) som allmänna villkor. Ett snabblån är ett smidigt alternativ när du behöver pengar snabbt, men det är viktigt att ditt beslut om att låna är väl genomtänkt.

Privatlån

Privatlån fungerar i stort som snabblån vad avser det mesta förutom storleken på lånebeloppen och återbetalningstiden. Behöver du låna mer än vad du kan göra med ett snabblån/smslån är privatlånet det naturliga alternativet. Att känna till är dock att kraven på dig som låntagare är lite större. Det är också så att du får vänta lite längre på att få dina pengar på kontot. Med privatlån får du inte pengarna på kontot inom en bankdag utan kan få behöva vänta upp till fem bankdagar.

Pantlån

Med snabblån och privatlån ställer du ingen säkerhet för ditt lån. Har du en något sämre ekonomi innebär det automatiskt att kostnaderna i form av ränta blir relativt stora. Ett alternativ är att ”låna av dig själv” genom ett pantlån. Processen är ganska okomplicerad. Du tar helt enkelt med dig ett värdeföremål, såsom till exempel ett smycke, till en pantbank. Här görs en värdering och du får ut andrahandsvärdet med avdrag för en avgift i pengar. Med panten som säkerhet får du normalt en fördelaktig ränta.

Kreditkort

Om du har ett kreditkort finns mindre skäl att kika närmare på alternativen ovan. Detsamma kan gälla om du har ett betalkort och anledningen till att du behöver pengar är att du ska köpa något. Med kreditkort kan du göra inköp eller ta ut pengar i bankomaten på kredit. Behöver du till exempel 3000 kr och detta belopp ryms inom din tillgängliga kreditram/kreditgräns kan du enkelt ta ut denna summa i närmaste bankomat i stället för att ansöka om ett lån. Du får pengarna i handen direkt och någon extra kreditupplysning behöver inte begäras ut.

Kreditkonto

Kreditkonto är en relativt ny typ av snabb kredit som kan sägas förena fördelarna med snabblån respektive kreditkort. Med ett kreditkonto får du som kredittagare möjlighet att göra uttag från ett konto på nätet vid behov. Denna lösning kan användas såväl en enstaka gång i stället för till exempel ett smslån eller fungera som en mer långsiktig likviditetsbuffert. När behovet av att få in extra pengar dyker upp krävs då inget annat än att du gör ett uttag.

Handlån

Handlån är en specifik typ av lån som kan erbjudas av exempelvis studentkårer och fackförbund. Dessa båda typer av organisationer har normalt en kassa som är avsedd för kortfristiga belopp på små lån. En förutsättning för att du ska kunna beviljas ett handlån är givetvis att du är medlem i den aktuella organisationen.Vi rekommenderar

Långivare Lånebelopp
0 kr - 0 kr
0 kr - 0 kr