Lån med betalningsanmärkningar

lån med betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar sätter stora käppar i hjulet för privatekonomin, men vad gäller lån ger förekomsten av en eller två anmärkningar i din kreditinformation inte alltid automatiskt avslag. Du kan ansöka om snabba lån i form av både snabblån, smslån och mindre privatlån trots betalningsanmärkningar. Du ska dock vara medveten om att utbudet av lånerbjudanden blir mindre och att långivarens ökade risk märks i lånevillkoren.

Kom ihåg! Om en långivare i sin marknadsföring anger att betalningsanmärkningar kan godkännas är inte det ett löfte. Resultatet av kreditkontrollen är alltid det avgörande.

Snabba krediter med betalningsanmärkning

Den typ av lån med betalningsanmärkning som är vanligast är snabblån. Långivare som kan godkänna anmärkningar utgör fortfarande undantag från vad som gäller generellt, men antalet växer ständigt.

Om du är belastad av en sämre kreditvärdighet och väljer en långivare som kan erbjuda dig lån ska du vara beredd på att villkoren inte blir de mest förmånliga. De sämre villkoren märker du i första hand på priset. Det kostar helt enkelt mer i räntor och avgifter att låna med betalningsanmärkning. För det andra kan du upptäcka att det krävs mer av dig vad gäller din löpande betalningsförmåga för att din ansökan ska kunna beviljas. Med tanke på din historik vill långivaren helt enkelt ha en lite större säkerhet för lånet.

Spelar det då någon roll hur många betalningsanmärkningar man har? Svaret är ja. Varje långivare har uttryckliga eller mer implicita begränsningar vad gäller antalet. Det finns också nästan alltid en tidsaspekt med i bedömningen. Som tumregel kan vi säga att långivarna kan acceptera maximalt två betalningsanmärkningar och den senaste får inte ha tillkommit under de senaste tolv månaderna. Självklart ska du undersöka den här frågan närmare innan du skickar in en ansökan.

Ta privatlån trots betalningsanmärkning

Behöver du låna mer än de upp till omkring 10 000 kr som gäller för snabblån är det privatlånet som är alternativet. Det är betydligt svårare att ta ett lån av den här typen om du är belastad av betalningsanmärkningar.

Detta beror för det första på beloppets storlek. Ju större lån, desto större säkerhet i form av låntagarens betalningsförmåga och kreditvärdighet krävs. För det andra är det en fråga om vad lånet kostar. För ett snabblån är det möjligt att ta ut ett pris som täcker hela risken för att pengarna inte ska betalas tillbaka (sett över hela låntagarkollektivet). För ett privatlån är det inte möjligt på samma sätt. Det finns en övre informell gräns (omkring 30%) för hur hög ränta ett privatlån kan löpa med och den räntan behöver inte vara tillräcklig för att täcka den ökade risken med att låna ut till någon med betalningsanmärkningar.

Var försiktig med att dra på dig ytterligare skulder

Betalningsanmärkningar uppkommer inte utan anledning. Bakom varje sådan ligger en obetald fordran som har letat sig hela vägen till Kronofogden. Det är att betrakta som en allvarlig försummelse och den som har en betalningsanmärkning bör undvika att riskera ytterligare problem.

Om du tidigare har misskött ekonomin med resultatet att du har en anmärkning bör du vara extra försiktig med att dra på dig ytterligare skulder. Vi skulle vilja gå så långt som att rekommendera att du inte söker ytterligare lån. Om det är absolut nödvändigt bör du dock se till att du är 100% säker på att kunna betala tillbaka lånet i tid. Planera och budgetera för de kommande månaderna för att säkerställa att återbetalning kan ske.Vi rekommenderar

Långivare Lånebelopp
0 kr - 0 kr
0 kr - 0 kr