Så här får du ditt snabblån direkt

Bankvärlden är en stel bransch som styrs av gamla rutiner. Ett tydligt exempel är att det normalt tar minst en bankdag att göra en överföring mellan konton i två olika banker. Just denna rutin innebär ett litet problem när det handlar om utbetalningar av snabblån. Hela idén med denna låneform är ju att lån ska kunna betalas ut skyndsamt.

För att kunderna verkligen ska kunna dra nytta av snabblånens kanske främsta fördel har många långivare sett till att öppna transaktionskonton hos en eller flera av storbankerna. På så sätt kan smslånen betalas ut via så kallade direktöverföringar. Nordea är det alternativ som de flesta långivare väljer. Har du konto i denna bank har du alltså större möjligheter att få dina pengar direkt än om du har en annan bank.

Direktbetalning även kvällar och helger

En långivare som kan göra direktöverföringar till ditt bankkonto kan göra det även kvällar och helger. En förutsättning för att det ska vara möjligt är att kundtjänsten hos långivaren har öppet just kvällar och helger. Alla överföringar måste nämligen hanteras manuellt. Det är fler och fler snabblåneföretag som idag har kundtjänst som arbetar lite mer obekväma arbetstider.

Tabell – långivare med direktöverföring

I nedan tabell har vi listat de mest populära långivarna för snabblån och kreditkonton i Sverige med uppgifter om vilka som kan göra direktöverföringar och i så fall till vilka banker. Listan är korrekt per maj 2017. Kontrollera gärna med kundtjänst vad som gäller för direktöverföringar innan du skickar in en låneansökan.

Everyday+ Nordea
Risicum Handelsbanken, Nordea
Ferratum Nordea
Lånbutiken ingen direktbetalning
Onea Nordea
Meddelandelån Nordea, Handelsbanken
Fokuslån ingen direktbetalning
Daypay Swedbank, Handelsbanken
Snabbfinans SEB, Swedbank
Easycredit Danske Bank

Hos långivare som inte erbjuder direktöverföringar gäller vanliga regler för överföringar mellan bankkonton. Grundregeln är då att du får vänta en bankdag på att pengarna ska komma in på ditt konto. Blir din ansökan godkänd före kl. 11-13 (beroende på långivare) kan du emellertid få pengarna utbetalda samma dag. Hos respektive långivare kan du läsa mer i detalj om vad som gäller.Vi rekommenderar

Långivare Lånebelopp
0 kr - 0 kr
0 kr - 0 kr