Hyr ut och tjäna pengar med Hygglo

Hygglo

Hygglo är en app och tjänst på nätet för uthyrning av prylar. Den som har en attraktiv pryl att hyra ut kan genom tjänsten enkelt och säkert hyra ut den till någon som vill hyra istället för att köpa och därigenom få ett tillskott till hushållskassan. Tjänsten växer snabbt och den har blivit lite av en symbol för den så kallade delningsekonomin.

Hyr ut vad som helst

Hygglo är en marknadsplats för alla slags prylar. Med en snabbtitt på kategorierna på onlinetjänsten och appen ser du kategorier som barnsaker, bil, båt, elektronik, sport & fritid och verktyg. Kort sagt kan du hyra ut i princip vad som helst via tjänsten. Du behöver inte betala för dina annonser, men Hygglo tar en avgift på 80% av din intäkt från uthyrningen. Transaktionerna sker genom ett säkert system och du får betalt efter att uthyrningstiden är över och du har fått tillbaka din pryl. Viktigt att komma ihåg är att din inkomst ska deklareras som inkomst av kapital och beskattas.

När den som hyr använder din pryl är den försäkrad via en allriskförsäkring (drulle). Du behöver inte betala någon självrisk om prylen skulle gå sönder eller gå förlorad. För uthyrning av prylar med större värden kan dock tilläggsförsäkringar behöva tecknas till.

Lägg upp annons gratis

Det är gratis att lägga upp en annons i Hygglos system. För att börja ska du på webbplatsen eller i appen skapa en annons på ungefär samma sätt som på auktions- eller köp- och säljsajter. Du väljer först rubrik och kategori för att sedan lägga till bilder och författa en beskrivning. Det gör klokt i att vara så detaljerad du kan.

När denna första del är avklarad ska du ange vilken typ av avbokningvillkor du vill ska gälla. Det finns tre alternativ, nämligen flexibel, medel och strikt. Vad du väljer avgör hur mycket du ska betala tillbaka till den som hyr om han eller hon väljer att avboka. Du ska också ange önskat pris och var prylen finns. Prisuppgift för en dag är obligatoriskt att fylla i. Du kan också skriva in hur mycket det ska kosta att hyra prylen under tre respektive sju dagar.

Hyr ut din bil med GoMore

Du kan som sagt hyra ut din bil via Hygglo, men för just biluthyrning finns ett något bättre alternativ. Det handlar om GoMore, som är en tjänst helt inriktad mot biluthyrning.

Har du en bil som du använder sparsamt? Vore det intressant att kunna hyra ut den för att tjäna lite extra pengar? Genom GoMore kan du lägga upp din bil för uthyrning (gratis) och låta potentiella hyrestagare kontakta dig med sina önskemål. Du avgör själv hur uthyrningen ska gå till och du kan givetvis neka önskemål.Vi rekommenderar

Långivare Lånebelopp
0 kr - 0 kr
0 kr - 0 kr