Flexlimit nya lån är större och billigare

Det är bara några år sedan som maxbeloppet för snabba lån var omkring 5000 kr. Alla dessa lån var konstruerade så att återbetalning skulle ske på upp till 60 eller 90 dagar med månadsvisa amorteringar och räntebetalningar. Denna typ av snabblån är på väg ut, detta på grund av två anledningar. För det första kommer ny lagstiftning som träder ikraft 2018 att göra lånen i princip olönsamma för långivarna. Många långivare har därför nu under 2017 lanserat nya produkter som kan ge lönsamhet även med den nya lagstiftningen. För det andra kräver låntagarna en större flexibilitet i både hur mycket man kan låna och hur man kan betala tillbaka.

Långivaren Flexlimit fokuserade redan i starten på att erbjuda mer flexibla snabblån, detta genom att kombinera fördelarna med kreditkort med fördelarna med snabblån. Flexlimits produkt är ett kreditkonto med en kreditgräns och flexibla delbetalningar. Sedan i slutet av sommaren 2017 är produkten också differentierad, så att den som får en högre kreditgräns beviljad också får en lägre ränta.

Kredit på mellan 3000 – 20 000 kr

Lägsta möjliga kreditgräns hos Flexlimit är 3000 kr. En sådan kontokredit kan liknas vid ett traditionellt snabblån. Emellertid ger den flexibla avbetalningen låntagarna möjlighet att dela upp betalningen av räntor och amorteringar om det skulle behövas.

För kreditkonton med Flexlimits övriga kreditgränser finns större likheter med kreditkort. Den som ansöker om en kreditgräns på exempelvis 10 000 kr har precis så mycket att utnyttja maximalt. Det betyder dock inte att man som ny kund måste utnyttja krediten till fullo vid det första uttaget. Det går utmärkt att ta ut exempelvis 5000 kr eller 7000 kr. Några räntor eller andra kostnader debiteras inte för den del av kreditutrymmet som inte används.

Högre kreditgräns ger lägre räntor

Flexlimits nya koncept med differentiering, som lanserades under sommaren, innebär i korthet att ju högre kreditgräns desto lägre ränta på det uttagna beloppet. Det kan alltså löna sig att ansöka om en högre kreditgräns än att välja en som mer passar det omedelbara behovet.

De fem kreditgränserna med de olika räntesatserna ser ut som följer:

  • 3000 kr – månadsränta på 9,90%
  • 5000 kr – månadsränta på 9,90%
  • 10 000 kr – månadsränta på 8,70%
  • 15 000 kr – månadsränta på 7,40%
  • 20 000 kr – månadsränta på 7,40%

De två viktiga ”brytgränserna” i schemat är den som går mellan 9999 – 10 000 kr och den som går mellan 14 999 – 15 000 kr. Skulle du till exempel ha behov av en kredit på någonstans mellan 8000 – 12 000 kr, är det ett bättre val att ansöka om en kreditgräns på över 10 000 kr för att på så vis få en lägre månadsränta.

Ansök om kreditkonto hos Flexlimit

Hos Flexlimit ansöker du om en kredit i ett par enkla steg. Efter att du har valt en av de fem kreditgränserna börjar du med att identifiera dig via mobilt bankID eller e-kod via din vanliga bank. Därefter är uppgiften att fylla i den vanliga personinformationen (adress med mera). Kontrollera sedan lånevillkoren och skicka in din ansökan. Du kommer därefter att få ett besked på skärmen omedelbart. Om du har någon fråga kring någonting i processen kan du numera klicka upp en livechatt-funktion och få kontakt med kundtjänst under kontorstid.Vi rekommenderar

Långivare Lånebelopp
0 kr - 0 kr
0 kr - 0 kr